Kringwinkel

U bent hier

Over de Kringwinkel

De Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld.
Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.
 
De Kringwinkel: werken aan tewerkstelling
Alle producten van De Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die bij ons in dienst is. De inkomsten uit onze verkoop gebruiken we om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen terug ze een toekomstperspectief.
 
De Kringwinkel stimuleert hergebruik
Tegelijk redden we zo een heleboel spullen van de afvalberg. Onze mensen ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren of repareren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels. Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zamelen we elk jaar zo’n 78.500 ton goederen in. Meer dan de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via De Kringwinkel. Goed voor 5.650 jobs.  
 
Bij De Kringwinkel shop je origineel en betaalbaar
Het leuke aan De Kringwinkel? Je vindt er elke dag andere spullen! Iedereen kan bij ons kwaliteitsvol shoppen, ook met een beperkt budget
 
Wil je meer weten over Kringwinkel nationaal? Kijk dan op www.dekringwinkel.be
Coördinator kringwinkel: Jochim Schrooten
Contact: jochim.schrooten@debiehal.be | T 011 79 03 90 | M 0476 98 50 90
 
An Plessers

Voor sommige evenementen proberen we onze ruimte extra gezellig in te kleden. We zijn blij dat we dan in de Kringwinkel terecht kunnen om meubels en decoratie te huren! Zo kreeg ons jaarlijks vrijwilligersfeest een retro touch met enkele toffe staanlampen, fleurige zithoekjes en catchy schilderijen. De spullen werden op tijd geleverd en achteraf terug opgehaald, een (h)eerlijke service voor een democratische prijs!

An Plessers
deskundige bibliotheek, cultuur & vrije tijd gemeente Hechtel-Eksel