Leerlingen Agnetendal Peer animeren de buurtrestaurants!

U bent hier

Een klas STW uit het vijfde jaar van het Agnetencollege in Peer heeft voor hun projectwerking de vrijwilligers van het buurtrestaurant in Eksel ondersteund. In het kader van het project 'Iedereen aan tafel' van vzw de Biehal STC kozen ze het thema Hawaï en verzorgden ze daarbinnen de decoratie en animatie.
Op 24 mei was het een speciale dag voor het buurtrestaurant van Eksel. Tijdens een uitzonderlijke editie verzorgden de leerlingen van het Agnetencollege de animatie en decoratie binnen een zelfgekozen thema. De deelnemers aan het buurtrestaurant bevonden zich in warme sferen binnen het thema Hawaï. De leerlingen van 5STW hielpen de vrijwilligers van het buurtrestaurant met tropische zaalversiering en deden als animatie een dans tussen de gangen door. De maaltijd werd daarna afgesloten met een lekkere kokosmousse.

 

Het zal niet de laatste keer zijn dat scholen en buurtrestaurants samenwerken in Noord-Limburg. Deze activiteiten kaderen namelijk in het project 'Iedereen aan tafel' van vzw de Biehal STC, dat in januari van start ging. Via dat project wil de Biehal zorgen voor een conceptuitbreiding van de buurtrestaurants in onder andere de gemeenten Hechtel-Eksel en Bree. Er wordt getracht om door middel van nieuwe samenwerkingsverbanden een verbetering van de mobiliteit naar de dorpsrestaurants en een aangepaste communicatiestrategie meer doelgroepen te bereiken.

IMG_1505-light.jpg

'Iedereen aan tafel' komt tot stand met de steun van subsidieprogramma Leader Kempen en Maasland. Het project, dat wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, loopt nog tot juni 2020. Niet getreurd voor wie de leerlingen van plaatselijke scholen ook eens aan het werk wil zien. Ook volgend schooljaar zal je hen geregeld kunnen terugvinden op buurtrestaurants die samenwerken met de Biehal.