vzw de Biehal sluit Soep als bindmiddel succesvol af!

U bent hier

De Soeptrinette kadert in het sociaal project Soep als Bindmiddel, een Europees subsidieprogramma van Leader Kempen en Maasland. Deze soepmobiel toerde de voorbije 2 jaar rond in de plattelandsgemeenten Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt, Bree en Hamont-Achel op de wekelijkse markten en in de sociale woonwijken met als doel mensen te verbinden.
Met het project wilde vzw de Biehal inzetten op samenwerkingsverbanden met lokale organisaties en ontmoeting creëren in de wijken om zo bewoners in contact te brengen met de activiteiten van buurtverenigingen. Crea workshops voor of na het buurtrestaurant zorgden dan weer voor extra verbinding tussen diverse groepen.

En zoals gedeputeerde Frank Smeets het mooi verwoordde: “De Soeptrinette zorgde niet enkel voor ‘gezonde vitamines’ door het aanbieden van verse soep, maar ook de ‘sociale vitamines’ waren even belangrijk. Het project verbond mensen en creëerde ontmoeting voor de meest sociaal geïsoleerde groepen.“

De Soeptrinette zal ook na de projectperiode een vaste waarde blijven op de wekelijkse markten. Bovendien zal de soepmobiel ook inzetbaar blijven op socio-culturele evenementen.

Coördinator horeca van vzw de Biehal, Johnny Van den Broeck, nodigden ten slotte alle aanwezigen uit om aan tafel te schuiven in het buurtrestaurant van Overpelt Lindel, een ideale culinaire afsluiter.