WICO campus TIO wint textielinzamelwedstrijd ten voordele van het Rode Neuzen-lokaal

U bent hier

In het kader van het Leader-project 'Circulaire Trefpunten' bezochten de derdejaars van scholengemeenschap WICO het afgelopen schooljaar onze Kringstore Esmeralda in Peer en ons bijbehorend sorteeratelier. Op die manier maakten de leerlingen kennis met onze werking en de concepten maatwerk, circulaire economie en recyclage. De rondleidingen toonden hen de meerwaarde van een circulaire economie én dat tweedehandsspullen ook mooi kunnen zijn en het dus niet altijd nodig is om iets gloednieuws te kopen.

WICO sloot het schooljaar af met een ludieke textielinzamelwedstrijd tussen hun 3 campussen. WICO campus TIO won de wedstrijd met een voorsprong van 44 kg. In totaal haalden zij 192 kg op aan textiel, goed voor bijna 1,5 kg per leerling. Als cadeau voor hun inzet ontvingen zij voor hun Rode Neuzen-lokaal een tegoedbon van € 25,00 om te besteden bij onze Kringstores. Een aantal leerlingen en de directeur van Campus TIO mochten de prijs op donderdag 2 juni 2022 van ons in ontvangst nemen.

 

Dit initiatief maakt deel uit van de Circulaire Trefpunten en wordt mogelijk gemaakt met de steun van Leader Kempen en Maasland.