Proeftuinen van samenwerking tussen Sociale Economie en Zorg

U bent hier

PROEFTUINEN VAN SAMENWERKING TUSSEN SOCIALE ECONOMIE EN ZORG

Het doel binnen de projectoproep ‘Proeftuinen van samenwerking tussen de Sociale Economie en Zorg’ is het opzetten van proeftuinen rond duurzame economische samenwerking tussen sociale-economieondernemingen en zorg- en welzijnsvoorzieningen via de inzet van doelgroepmedewerkers in ondersteunende taken.

We onderzoeken hoe medewerkers van de Biehal ingeschakeld kunnen worden op de werkvloer van 8 woonzorgcentra om het daar aanwezige personeel te ontzorgen en de levenskwaliteit van de bewoners te vergroten. De samenwerking creëert een maatschappelijke meerwaarde voor beide organisaties. Het WZC draagt bij aan een inclusieve maatschappij door haar werkvloeren open te stellen voor onze medewerkers. En ons maatwerkbedrijf kan een antwoord helpen bieden op de toenemende vergrijzing en personeelskrapte in de zorg.

Samenwerkingsverband Tea For All

In kader van de projectoproep bundelen we de krachten met collega-maatwerkbedrijven De Sprong vzw, Maatwerkbedrijf De Ploeg en Arbeidskansen vzw in het consortium ‘Tea For All’ zodat we samen op grotere schaal flankerende acties kunnen opzetten.

Deze acties omvatten onder meer een ruime promotiecampagne, de organisatie van intervisies en opleidingen en een impactonderzoek in samenwerking met hogeschool UCLL. Daarnaast worden er overkoepelende werkgroepen georganiseerd om het verloop van de proeftuinen op te volgen en uiteindelijk een krachtig en gedragen signaal aan het beleid te formuleren.

De proeftuinen lopen van 1 september 2023 tot 31 augustus 2024 en worden mogelijk gemaakt met de steun van Departement Werk en Sociale Economie en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

DEF_logo_niv2_naakt_vlaanderen-is-duurzaam-ondernemen_flanders_art_kleurdep_1.png

DSC_7432.jpg