Nieuwbouw Lommel

U bent hier

OPENDEURWEEKEND
22 & 23 oktober 2022

Bezoek onze nieuwbouw of reserveer je tafeltje voor onze eetdag!

Zaterdag 22 oktober - opening nieuwbouw
14 - 17 uur   -   Stationsstraat 206, Lommel

 • Bezoek onze nieuwe Kringstore Lommel, Grand Café de Biehal, Broodjesbar de Statie, de Strijkstapel, het Wassalon & de administratieve diensten.
 • Met kinderanimatie, muziek, een hapje en een drankje,..
 • Gratis toegang zonder reservatie.
 • Parking: onze parking is nog niet volledig toegankelijk. Daarom vragen we om te parkeren aan het station van Lommel (Stationsstraat 278). Er rijdt een gratis pendel tussen het station en onze nieuwbouw.

Zondag 23 oktober - eetdag de Biehal
11.30-14 uur & 17-19.30 uur   -   Klosterhof, Lommel

 • Reserveer je tafeltje voor ons heerlijk, huisbereid Italiaans 4-gangenbuffet!
  >> Bekijk het ganse menu onderaan deze pagina!
 • Met in de namiddag een mogelijkheid tot een gratis gegidste rondleiding in onze nieuwbouw!
 • € 19,90 (volwassenen), € 7,90 (kinderen 2-12 jaar), kinderen tot 2 jaar gratis.
 • Parking: parkeren kan op de parking van zaal Klosterhof (Oude Diestersebaan 1, Lommel). Er rijdt een gratis pendel tussen het Klosterhof en onze nieuwbouw.

Reserveren?

Menu Italiaans 4-gangenbuffet:

 • Starters:
  Broodstokjes met rozemarijn en tomaten tapenade
  Assortiment van 4 dipgroentjes met dipsausjes
  (tonijn, citroen & knoflook, sweet chili met kerrie en peterseliedip)

 • Soep en voorgerechten:
  Minestrone
  Pompoensoep
  Brood & boter
  Carpaccio van ossenhaas met rucola, pijnboompitten, Parmezaan en olijfolie
  Vitello Tonnato
  Tomaat mozzarella
  Salade van gegrilde paprika, gegrilde courgette

 • Hoofdgerechten:

  Spaghetti bolognaise
  Penne al olio met verse tomaatjes
  Macaroni met kaas en hesp
  Lasagne
  Spaghetti vongole met mosseltjes
  Pikant gevulde cannelloni
  Cannelloni met ricotta en spinazie
  Lookbrood

 • Desserts:
  Panna cotta met bosbessen en munt
  Panna cotta met limoen
  Tiramisu

 

 

11 augustus 2022

Wij tellen al af naar eind oktober, want dan is onze nieuwbouw in Lommel klaar! In Made in Limburg verscheen vorige week een artikel over ons nieuwbouwproject. Lees het artikel hieronder:

https://www.made-in.be/limburg/moderne-nieuwbouw-voor-maatwerkbedrijf/

Nieuwbouw Lommel - de Biehal_website_0.jpg

10 JULI 2022

Op de benedenverdieping van de nieuwbouw zullen Kringstore Lommel en Grand Café de Biehal met bijbehorende broodjesbar hun plaats vinden. Benieuwd naar de binnenkant van onze nieuwbouw? Loop in het filmpje even met ons mee op de benedenverdieping!

30 JUNI 2022

Wie onlangs nog in de Stationsstraat in Lommel passeerde, zag dat onze nieuwbouw meer en meer zijn uiteindelijke vorm aanneemt. Ondertussen staan de ramen en deuren er in en is de buitenafwerking met hout ook vergevorderd.

20 april 2022

Een mijlpaal in de bouw van onze nieuwbouw, het dak ligt er op!
Onze aannemer Beneens maakte onderstaande timelapse van de werken (februari 2022 - vandaag). Fantastische beelden!

Met dank aan Beneens Olen, DAM Architecten en Roofbuilders.

4 april 2022

Met dank aan ©Roof Builders (www.roofbuilders.be) hebben we in onze nieuwbouw binnenkort ook een dak boven het hoofd. De lichtkoepel in het midden van het dak is reeds duidelijk zichtbaar. Hierdoor kunnen we ook in het midden van het gebouw van veel natuurlijk licht genieten. 

21 maart 2022

Alle buitenmuren van onze nieuwbouw zijn geplaatst en zo krijgt het gebouw meer en meer zijn definitieve vorm! De komende dagen worden de binnenmuren geplaatst, zodat alles klaar is voor de ramen en het dak.

14 maart 2022

De werkzaamheden in de Stationsstraat gaan volop verder. De profielen voor de ramen op het gelijkvloers zijn gezet en daarnaast is ook onze nieuwbouw in stellingen gehuld om de werken aan de bovenverdieping veilig en vlot te laten verlopen.

7 maart 2022

Onze nieuwbouw vliegt de hoogte in, want de werken aan onze bovenverdieping zijn begonnen!
Op de bovenverdieping zullen de collega's van ons nieuw strijk- en wassalon hun plaatsje vinden, net als de medewerkers van onze administratieve diensten.

Vorige week kwam ook de Oostenrijkse producent van de CLT-panelen een kijkje nemen op onze bouwwerf. Met een goedkeurend oog inspecteerde hij de werken!

25 februari 2022

De werken aan onze nieuwbouw gaan goed vooruit! Storm Dudley, Eunice én Franklin werden zonder kleerscheuren getrotseerd en binnenkort kunnen we aan de eerste verdieping beginnen.

Onze directeur zag dat het goed was!

26 januari 2022

Het geraamte van onze nieuwbouw krijgt vorm en de start van de werken aan het gelijkvloers is gemaakt. 
Ook ons eigen team van de groendienst werd ingezet om het terrein te effenen voor de volgende stap in het bouwproces. 

We zijn vertrokken!

- 23 november 2021 - 

Deze week werden de funderingen van onze nieuwbouw geplaatst.

Deze foto geeft alvast een mooi zicht op de toekomstige zeshoekvorm van het gebouw en de ligging van de nieuwbouw op de site Meysterbergen.

IMG_0288_0_0.JPG

NIEUWBOUWPROJECT OP SITE MEYSTERBERGEN GAAT VAN START

- 7 oktober 2021 -

Op dinsdag 28 september 2021 werd ons nieuwbouwdossier goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen van Lommel. Dit is meteen ook het startschot voor de verdere uitrol van dit project.

Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel starten binnenkort de werken aan onze nieuwbouw. De nieuwbouw zal plaats bieden aan Kringstore Lommel, Grand Café de Biehal met broodjesbar, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten. Hier zal de Biehal tewerkstellingskansen en begeleiding bieden aan mensen die om diverse redenen een bepaalde afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. “Het gebouw vervangt onze huidige Lommelse vestiging op de Balendijk en geeft ruimte voor nieuwe activiteiten met het oog op de toekomst. We hebben dan ook bewust gekozen voor de mooie site Meysterbergen met veel toekomstmogelijkheden voor organisaties met een sociale insteek”, vertelt Eric Linsen  – voorzitter van de Raad van Bestuur van vzw de Biehal.

“Site Meysterbergen staat voor ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners met focus op zorg en sociale tewerkstelling. We zijn als Stad Lommel dan ook erg blij met dit project en we willen alle betrokken partijen bedanken voor de constructieve samenwerking. Niet alleen Stad Lommel en de Raad van Bestuur en directie van de Biehal, maar ook de directie en Raad van Bestuur van Noorderhart en de Bekelaar alsook de architect en aannemers van dit nieuwbouwproject”, vult burgemeester Nijs aan.

 “Op termijn verhuist de huidige vestiging van Kringstore Lommel op de Balendijk dus naar Stationsstraat 206. De nieuwe winkel zal in vergelijking iets minder m² bedragen, maar in combinatie met de nieuwe Kringboetiek Chique de Friemel in de Kerkstraat wordt dat ruimschoots gecompenseerd. Daarnaast zullen buurtbewoners ook terechtkunnen in ons Grand Café, waar ze kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook een broodje afhalen zal mogelijk zijn in onze broodjesbar. Onze 2de strijkdienst biedt dan weer de mogelijkheid om a.d.h.v. dienstencheques je strijkwerk door ons te laten doen. Ook een 2de wasatelier gaat er komen: we zullen daar de was verzorgen voor bewoners van regionale woonzorgcentra. Een heleboel mogelijkheden en activiteiten gegroepeerd binnen één gebouw”, verduidelijkt Eric Bogers – directeur van vzw de Biehal.

Door middel van houtbouw, gebruikmakend van CLT (Cross Laminated Timber), zetten we in op een zo maximaal mogelijke circulaire en duurzame bouwtechniek. Daarnaast zal het gebouw de vorm van een zeshoek aannemen om het open en transparante karakter van onze organisatie te benadrukken én om de grote diversiteit in activiteiten te tonen. Dankzij alle gebruikte technieken zal het moderne gebouw ook zorgen voor betere werkomstandigheden voor onze Biehal-medewerkers.

De CLT-techniek laat een snelle bouwrealisatie toe. In oktober 2021 gaan de voorbereidende werken op de site al van start. De plaatsing van de houtconstructie is dan voorzien in november en van februari tot juli 2022 zal de plaatsing van technieken en de afwerking gebeuren. De uiteindelijke verhuis naar de nieuwbouw staat gepland na juli 2022.

Nieuwbouw de Biehal Lommel
Nieuwbouw de Biehal Lommel

 

BELANGRIJKE STAP RICHTING NIEUWBOUW SITE MEYSTERBERGEN GENOMEN

- 4 maart 2021 -

Het was al langer bekend dat we met onze organisatie een nieuwbouw aan het ontwikkelen zijn op site Meysterbergen, de terreinen van het voormalig ziekenhuis van Lommel. Maar sinds vorige week is het officiële startschot daarvan gegeven.

Vorige week ondertekenden we namelijk de notariële akte om de bouw van onze hoofdzetel op site Meysterbergen in Lommel officieel te maken. Een nieuwe officiële stap in de verwezenlijking van onze nieuwbouw is dus gezet. In de komende weken zal de omgevingsvergunning verder worden bekeken en zullen we samen met DAM Architecten de bouwplannen verder vormgeven.

 

Onze nieuwbouw in februari-editie stadsmagazine Lommel

- 15 februari 2021 -

In het februari-nummer van het infomagazine van de Stad Lommel lees je meer over onze toekomstige nieuwbouw op de terreinen van het oude ziekenhuis in Lommel. Benieuwd naar hoe het er in de toekomst zal uitzien? In het stadsmagazine vang je ook al een glimp op van de buitenkant van onze nieuwbouwplannen! 

Lees het artikel via:
https://www.lommel.be/product/2451/stadsmagazine

2021-02-17 Nieuwbouw Lommel magazine stad.JPG

 

Vzw de Biehal bouwt op site Meysterbergen in Lommel

- 6 augustus 2020 -

Vzw de Biehal ontwikkelt een nieuwbouw op site Meysterbergen, de locatie van het voormalig ziekenhuis in de Kliniekstraat in Lommel. Het gebouw zal 4 diensten omvatten: Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten.

Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel wordt een zorgboulevard ontwikkeld, waar organisaties met een sociale insteek de mogelijkheid krijgen om zich te vestigen. Maatwerkbedrijf de Biehal zal vooraan op de site een nieuwbouw ontwikkelen met plaats voor Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten. Kringstore Lommel zal dus op termijn verhuizen van de huidige vestiging op de Balendijk naar de Kliniekstraat.

 “Ons nieuw gebouw zal een compacte zeshoek vormen met aan de straatkant onze Kringstore. De Kringstore zal gelegen zijn aan een plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kleine evenementen kunnen plaatsvinden enz. Het terras zal grenzen aan de geplande wandelboulevard, die de gehele site met elkaar verbindt”, verduidelijkt Eric Bogers – directeur vzw de Biehal.

Het bouwproject is momenteel in volle uitwerking. Als alles loopt zoals verwacht, zal de bouw kunnen starten in het voorjaar van 2021.

Nieuwbouw Lommel-1.jpg