Nieuwbouw Lommel

U bent hier

26 januari 2021

Het geraamte van onze nieuwbouw krijgt vorm en de start van de werken aan het gelijkvloers is gemaakt. 
Ook ons eigen team van de groendienst werd ingezet om het terrein te effenen voor de volgende stap in het bouwproces. 

We zijn vertrokken!

- 23 november 2021 - 

Deze week werden de funderingen van onze nieuwbouw geplaatst.

Deze foto geeft alvast een mooi zicht op de toekomstige zeshoekvorm van het gebouw en de ligging van de nieuwbouw op de site Meysterbergen.

IMG_0288_0_0.JPG

NIEUWBOUWPROJECT OP SITE MEYSTERBERGEN GAAT VAN START

- 7 oktober 2021 -

Op dinsdag 28 september 2021 werd ons nieuwbouwdossier goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen van Lommel. Dit is meteen ook het startschot voor de verdere uitrol van dit project.

Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel starten binnenkort de werken aan onze nieuwbouw. De nieuwbouw zal plaats bieden aan Kringstore Lommel, Grand Café de Biehal met broodjesbar, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten. Hier zal de Biehal tewerkstellingskansen en begeleiding bieden aan mensen die om diverse redenen een bepaalde afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. “Het gebouw vervangt onze huidige Lommelse vestiging op de Balendijk en geeft ruimte voor nieuwe activiteiten met het oog op de toekomst. We hebben dan ook bewust gekozen voor de mooie site Meysterbergen met veel toekomstmogelijkheden voor organisaties met een sociale insteek”, vertelt Eric Linsen  – voorzitter van de Raad van Bestuur van vzw de Biehal.

“Site Meysterbergen staat voor ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners met focus op zorg en sociale tewerkstelling. We zijn als Stad Lommel dan ook erg blij met dit project en we willen alle betrokken partijen bedanken voor de constructieve samenwerking. Niet alleen Stad Lommel en de Raad van Bestuur en directie van de Biehal, maar ook de directie en Raad van Bestuur van Noorderhart en de Bekelaar alsook de architect en aannemers van dit nieuwbouwproject”, vult burgemeester Nijs aan.

 “Op termijn verhuist de huidige vestiging van Kringstore Lommel op de Balendijk dus naar Stationsstraat 206. De nieuwe winkel zal in vergelijking iets minder m² bedragen, maar in combinatie met de nieuwe Kringboetiek Chique de Friemel in de Kerkstraat wordt dat ruimschoots gecompenseerd. Daarnaast zullen buurtbewoners ook terechtkunnen in ons Grand Café, waar ze kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook een broodje afhalen zal mogelijk zijn in onze broodjesbar. Onze 2de strijkdienst biedt dan weer de mogelijkheid om a.d.h.v. dienstencheques je strijkwerk door ons te laten doen. Ook een 2de wasatelier gaat er komen: we zullen daar de was verzorgen voor bewoners van regionale woonzorgcentra. Een heleboel mogelijkheden en activiteiten gegroepeerd binnen één gebouw”, verduidelijkt Eric Bogers – directeur van vzw de Biehal.

Door middel van houtbouw, gebruikmakend van CLT (Cross Laminated Timber), zetten we in op een zo maximaal mogelijke circulaire en duurzame bouwtechniek. Daarnaast zal het gebouw de vorm van een zeshoek aannemen om het open en transparante karakter van onze organisatie te benadrukken én om de grote diversiteit in activiteiten te tonen. Dankzij alle gebruikte technieken zal het moderne gebouw ook zorgen voor betere werkomstandigheden voor onze Biehal-medewerkers.

De CLT-techniek laat een snelle bouwrealisatie toe. In oktober 2021 gaan de voorbereidende werken op de site al van start. De plaatsing van de houtconstructie is dan voorzien in november en van februari tot juli 2022 zal de plaatsing van technieken en de afwerking gebeuren. De uiteindelijke verhuis naar de nieuwbouw staat gepland na juli 2022.

Nieuwbouw de Biehal Lommel
Nieuwbouw de Biehal Lommel

 

BELANGRIJKE STAP RICHTING NIEUWBOUW SITE MEYSTERBERGEN GENOMEN

- 4 maart 2021 -

Het was al langer bekend dat we met onze organisatie een nieuwbouw aan het ontwikkelen zijn op site Meysterbergen, de terreinen van het voormalig ziekenhuis van Lommel. Maar sinds vorige week is het officiële startschot daarvan gegeven.

Vorige week ondertekenden we namelijk de notariële akte om de bouw van onze hoofdzetel op site Meysterbergen in Lommel officieel te maken. Een nieuwe officiële stap in de verwezenlijking van onze nieuwbouw is dus gezet. In de komende weken zal de omgevingsvergunning verder worden bekeken en zullen we samen met DAM Architecten de bouwplannen verder vormgeven.

 

Onze nieuwbouw in februari-editie stadsmagazine Lommel

- 15 februari 2021 -

In het februari-nummer van het infomagazine van de Stad Lommel lees je meer over onze toekomstige nieuwbouw op de terreinen van het oude ziekenhuis in Lommel. Benieuwd naar hoe het er in de toekomst zal uitzien? In het stadsmagazine vang je ook al een glimp op van de buitenkant van onze nieuwbouwplannen! 

Lees het artikel via:
https://www.lommel.be/product/2451/stadsmagazine

2021-02-17 Nieuwbouw Lommel magazine stad.JPG

 

Vzw de Biehal bouwt op site Meysterbergen in Lommel

- 6 augustus 2020 -

Vzw de Biehal ontwikkelt een nieuwbouw op site Meysterbergen, de locatie van het voormalig ziekenhuis in de Kliniekstraat in Lommel. Het gebouw zal 4 diensten omvatten: Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten.

Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel wordt een zorgboulevard ontwikkeld, waar organisaties met een sociale insteek de mogelijkheid krijgen om zich te vestigen. Maatwerkbedrijf de Biehal zal vooraan op de site een nieuwbouw ontwikkelen met plaats voor Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten. Kringstore Lommel zal dus op termijn verhuizen van de huidige vestiging op de Balendijk naar de Kliniekstraat.

 “Ons nieuw gebouw zal een compacte zeshoek vormen met aan de straatkant onze Kringstore. De Kringstore zal gelegen zijn aan een plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kleine evenementen kunnen plaatsvinden enz. Het terras zal grenzen aan de geplande wandelboulevard, die de gehele site met elkaar verbindt”, verduidelijkt Eric Bogers – directeur vzw de Biehal.

Het bouwproject is momenteel in volle uitwerking. Als alles loopt zoals verwacht, zal de bouw kunnen starten in het voorjaar van 2021.

Nieuwbouw Lommel-1.jpg