Nieuwbouw Lommel

U bent hier

BELANGRIJKE STAP RICHTING NIEUWBOUW SITE MEYSTERBERGEN GENOMEN

- 4 maart 2021 -

Het was al langer bekend dat we met onze organisatie een nieuwbouw aan het ontwikkelen zijn op site Meysterbergen, de terreinen van het voormalig ziekenhuis van Lommel. Maar sinds vorige week is het officiële startschot daarvan gegeven.

Vorige week ondertekenden we namelijk de notariële akte om de bouw van onze hoofdzetel op site Meysterbergen in Lommel officieel te maken. Een nieuwe officiële stap in de verwezenlijking van onze nieuwbouw is dus gezet. In de komende weken zal de omgevingsvergunning verder worden bekeken en zullen we samen met DAM Architecten de bouwplannen verder vormgeven.

 

Onze nieuwbouw in februari-editie stadsmagazine Lommel

- 15 februari 2021 -

In het februari-nummer van het infomagazine van de Stad Lommel lees je meer over onze toekomstige nieuwbouw op de terreinen van het oude ziekenhuis in Lommel. Benieuwd naar hoe het er in de toekomst zal uitzien? In het stadsmagazine vang je ook al een glimp op van de buitenkant van onze nieuwbouwplannen! 

Lees het artikel via:
https://www.lommel.be/product/2451/stadsmagazine

2021-02-17 Nieuwbouw Lommel magazine stad.JPG

 

Vzw de Biehal bouwt op site Meysterbergen in Lommel

- 6 augustus 2020 -

Vzw de Biehal ontwikkelt een nieuwbouw op site Meysterbergen, de locatie van het voormalig ziekenhuis in de Kliniekstraat in Lommel. Het gebouw zal 4 diensten omvatten: Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten.

Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel wordt een zorgboulevard ontwikkeld, waar organisaties met een sociale insteek de mogelijkheid krijgen om zich te vestigen. Maatwerkbedrijf de Biehal zal vooraan op de site een nieuwbouw ontwikkelen met plaats voor Kringstore Lommel, een horecazaak, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten. Kringstore Lommel zal dus op termijn verhuizen van de huidige vestiging op de Balendijk naar de Kliniekstraat.

 “Ons nieuw gebouw zal een compacte zeshoek vormen met aan de straatkant onze Kringstore. De Kringstore zal gelegen zijn aan een plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kleine evenementen kunnen plaatsvinden enz. Het terras zal grenzen aan de geplande wandelboulevard, die de gehele site met elkaar verbindt”, verduidelijkt Eric Bogers – directeur vzw de Biehal.

Het bouwproject is momenteel in volle uitwerking. Als alles loopt zoals verwacht, zal de bouw kunnen starten in het voorjaar van 2021.

Nieuwbouw Lommel-1.jpg