Zorg
U bent hier
Begin 2022 richtten we een gloednieuwe cluster ‘Zorg’ op binnen onze activiteiten. Met de cluster ‘Zorg’ willen we inzetten op een nieuwe tewerkstellingsmogelijkheid binnen onze organisatie, zodat mensen met een warm hart voor zorg ook hun plaatsje kunnen vinden binnen sociale economie. Door onze logistieke ondersteuning binnen woonzorgcentra wordt de werkdruk voor zorgmedewerkers (verpleeg- en zorgkundigen) verlicht en komt er meer tijd vrij voor essentiële zorgtaken en tijd voor de bewoners zelf. Op die manier verhoogt ook de levenskwaliteit voor bewoners.
TAKENPAKKET
Logistieke taken in de zorg zijn heel uitgebreid en kunnen verschillend zijn per woonzorgcentra. Hieronder geven we een algemeen overzicht van wat mogelijke taken kunnen zijn bij medewerkers uit sociale economie in zorgorganisaties. Er wordt steeds een takenpakket op maat samengesteld, waarbij gekeken wordt naar de noden van de zorgorganisatie en de vaardigheden van de medewerker uit sociale economie.
- Logistieke taken op de afdeling (opmaak bedden, voorraden aanvullen, post rondbrengen, planten water geven,...)
- Hulp bij maaltijden (tafels dekken en afruimen, afwassen, boterhammen smeren, koffie inschenken, eten opscheppen,...)
- Koffie- en waterronde
- Activiteiten ondersteunen
- Ondersteuning technische dienst
Begeleiding
Wanneer medewerkers vanuit onze organisatie ingezet worden binnen woonzorgcentra, mogen zij en het woonzorgcentrum rekenen op onze doorgedreven begeleiding. Onze begeleidster zorg komt op regelmatige tijdstippen langs voor een gesprek en evaluatie met de medewerker, maar ook met de medewerkers van het woonzorgcentrum zelf. Op die manier kunnen eventuele moeilijkheden onmiddellijk aangepakt worden.
COntact
Heb je vragen omtrent een mogelijke samenwerking? Ken je iemand die mogelijks in aanmerking komt om te werken binnen sociale economie met een hart voor zorg of die interesse heeft in één van onze andere activiteiten? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. We helpen je met veel plezier verder en kijken graag met jou naar de mogelijkheden.
- Voor vragen omtrent toeleiding en maatwerk in het algemeen: Busra Yigit, medewerker toeleiding, 0485 91 57 06 of busra.yigit@debiehal.be
- Voor vragen omtrent begeleiding en inhoudelijke aspecten van logistieke ondersteuning binnen woonzorgcentra:
- Ellen Van Broekhoven, begeleidster zorg, 0489 89 65 12 of ellen.vanbroekhoven@debiehal.be
- Lieve Cluyssen, begeleidster zorg, lieve.cluyssen@debiehal.be
- Voor vragen van woonzorgcentra en andere zorg- en welzijnsvoorzieningen omtrent mogelijke samenwerkingen:
- Walter Brouns, coördinator Horeca & Zorg, 0483 29 05 82 of walter.brouns@debiehal.be
- Silke Vuylsteke, stafmedewerker beleid, 0479 21 26 15 of silke.vuylsteke@debiehal.be
Proeftuinen van samenwerking tussen Sociale Economie en Zorg
In navolging van ESF-projecten 'Tea for Two' en 'Employment Design on the Move' onderzoeken we binnen dit project de duurzame economische samenwerking tussen maatwerkbedrijven en zorg- en welzijnsvoorzieningen via de inzet van medewerkers sociale economie in ondersteunende taken. We onderzoeken hoe medewerkers van de Biehal ingeschakeld kunnen worden op de werkvloer van 8 woonzorgcentra om het daar aanwezige personeel te ontzorgen en de levenskwaliteit van de bewoners te vergroten.
De proeftuinen lopen van 1 september 2023 tot 31 augustus 2024 en worden mogelijk gemaakt met de steun van Departement Werk en Sociale Economie en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Meer info over dit project vind je hier.