Biehal Behout

U bent hier

Binnen het project ‘Biehal Behout’ brengen we reeds bestaande en potentiële bijkomende toeleveringsstromen van hout in kaart. Met hulp van experts maken we een inschatting van de kwaliteit van het hout en lijsten we op wat de minimumvereisten zijn voor hergebruik. We exploreren en inventariseren wat de hergebruikmogelijkheden zijn en onderzoeken of we hiervoor samenwerkingen kunnen opzetten met andere organisaties zowel binnen het reguliere circuit als met collega’s binnen de sociale economie om tot een aantal concrete cases te komen.

We gingen op bezoek bij poort- en interieurbouwers, afvalverwerkers, scholen, maatwerkbedrijven, en spraken met verschillende experts die bezig zijn met de hergebruikmogelijkheden van hout.
Met het gevonden resthout herstellen we meubels en maken we picknickbanken, kastjes, tafels of schildersezels. Kunstenaar Frits Jeuris ontwikkelde een mooi kunst-zitelement aan de nieuwbouw in Lommel, Collega-maatwerkbedrijf De Sluis vzw maakte grote en kleine reclameborden voor onze horeca en collega-maatwerkbedrijf Resourcelab creëerde vitrinekastjes die gebruikt worden in woonzorgcentra. Een heleboel toepassingen met hout dat anders als afval zou worden afgevoerd. 

Biehal Behout werd mogelijk gemaakt met ondersteuning door het Departement WSE.

DEF_logo_niv2_naakt_vlaanderen-is-duurzaam-ondernemen_flanders_art_kleurdep_1.png

IMG_20230524_115939_HDR_verkleind_0.jpg