Circulaire trefpunten

U bent hier

Welkom in de circulaire trefpunten van de Kringstores in Pelt en Peer! In deze twee gloednieuwe hotspots kan je terecht voor een ruim aanbod aan circulaire producten en activiteiten. Op deze manier willen we veel meer zijn dan alleen een kringloopwinkel. We creëren een platform voor alles wat met circulaire economie te maken heeft en stimuleren ontmoetingen voor iedereen die z’n schouders wil zetten onder een duurzamere wereld. 

Wat kan je verwachten? 

  • Multifunctionele ontmoetingsruimtes: Kom een koffietje drinken in de gezellige koffiehoek van ReTroFee Pelt of in het fietscafé aan Kringstore Esmeralda. 
  • Educatieve activiteiten: Volg een workshop rond het herstellen, recycleren en upcyclen van spullen, of boek met jouw school of vereniging een rondleidingen in het sorteercentrum van onze kringloopwinkels. 
  • Socio-culturele evenementen: Boost je circulair bewustzijn door een lezing of tentoonstelling mee te pikken.  
  • Fietsherstellingen: Repareer zelf je fiets aan onze bandenautomaat en fietsreparatiezuil, of laat je fiets herstellen in ons herstelatelier. 
  • Lokale landbouwproducten: Steun de korte keten en koop bij ons een streekproduct van boeren of andere producenten uit de buurt. 

Waar vind je ons? 

ReTroFee Pelt: Kloosterstraat 16/3, Pelt
Kringstore Esmeralda: Steenweg Wijchmaal 66, Peer

Vragen of interesse? 

Contacteer onze projectmedewerker Else Nijland.

De circulaire trefpunten worden opgericht met de steun van:

Logo's Leader.jpg

Voor meer informatie over deze financiering kan u terecht op de volgende websites:

-    Europese Commissie (http://ec.europa.eu/agriculture/)
-    www.vlaanderen.be/pdpo (beheerauthoriteit PDPO III)
-    platteland.limburg.be