De Soeptrinette

U bent hier

Het project ‘Soep als bindmiddel’ werd begin 2016 goedgekeurd binnen de projectoproep Leader Kempen-Maasland. 
Deze soepmobiel vind je terug op de markten en in de sociale woonwijken in verschillende Leadergemeenten (Bree, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt). 

Met het project willen we een mobiele ontmoetingsplaats creëren waar mensen elkaar tegen komen en waar ze allerhande informatie meekrijgen. De Soeptrinette is een communicatiekanaal voor onze organisatie en voor heel wat partners in het project. Naast de verse en gezonde soep brengen we op die manier uiteenlopende informatie tot bij de mensen.
 
Het tweede luik van het project is de koppeling van onze buurtrestaurants aan socio-culturele verenigingen. Zo proberen we de drempel tot deelname aan deze verenigingen te verlagen voor zeer specifieke doelgroepen en het draagvlak van onze buurtresto’s te vergroten. 
 
In Bree bijvoorbeeld organiseert de KVLV zeer regelmatig creaworkshops voor of na het buurtrestaurant waarbij iedereen heel welkom is om zich creatief uit te leven. 

 Bijna elke zaterdag nemen wij soep van de soeptoer. Steeds vers en voldoende variatie. We laten het ons smaken !

Marie-Louise Deckmijn
gebruiker de soeptoer in Lommel
Welzijnsregio Noord-Limburg

Wij werken heel graag samen met STC de Biehal. Ze hebben een brede waaier aan activiteiten en functies. Ook is het mogelijk om er in verschillende statuten aan de slag te gaan (stage, art 60, maatwerk, arbeidszorg …). Hierdoor kunnen we op maat van onze kandidaten toeleiden.

Trajectbegeleiders
Welzijnsregio Noord-Limburg