IEDEREEN AAN TAFEL

U bent hier

Sinds januari 2018 is de Biehal van start gegaan met een vervolg op het project “Soep als bindmiddel”, waarbij de Soeptrinette centraal stond. Met het project “Iedereen aan tafel” willen we graag onze buurtrestaurants in Noord-Limburg verder uitbreiden.

Al enkele jaren worden er succesvolle buurtrestaurants georganiseerd in de plattelandsgemeenten Hechtel-Eksel, Pelt (Neerpelt en Overpelt) en Hamont-Achel, waar iedereen welkom is voor een gezonde en betaalbare maaltijd. Op die manier creëren we ontmoeting tussen diverse groepen uit de samenleving, kunnen we informeren en sensibiliseren en verlagen we de drempel naar hulp- en dienstverlening. Ondanks de mooie opkomst in vele buurtrestaurants merkt de Biehal dat er nog veel potentieel blijft liggen.

IMG_1501.JPG

Door in te zetten op nieuwe samenwerkingsverbanden, een verbetering van de mobiliteit en een aangepaste communicatiestrategie geloven we er sterk in dat we meer doelgroepen, waaronder gezinnen en kinderen, kunnen bereiken en drempelverlagend kunnen werken. Hierdoor is er ook een stevigere verankering in de lokale gemeenschappen mogelijk. Op deze manier willen we voor een hefboomeffect zorgen.

Via vier hefbomen willen we grotere verankering bekomen in de lokale gemeenschap: verbeteren van de mobiliteit, verhogen van de beleving, uitbreiding van de doelgroep en een verbeterde communicatie. Dit project is een stimulans om onze buurtrestaurants verder uit te breiden naar andere LEADER-gemeenten.

Vanaf oktober is er een aparte website online: www.buurtresto.be.
Hier vind je op een gebruiksvriendelijke manier heel wat informatie terug over onze buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Overpelt en Neerpelt: locaties, tijdstippen, het menu, hoe kan je er geraken, recepten,…

En we doen dit niet alleen. We krijgen hiervoor veel ondersteuning van middelbare scholen, OCMW’s en andere partners. In heel wat gemeenten is er dan ook een sociaal tarief mogelijk voor mensen met een beperkt inkomen.

Dus surf snel naar www.buurtresto.be en reserveer alvast je plaatsje aan tafel. Iedereen welkom!

Dit project wordt gefinancierd door:
Leader combinatielogo.jpg

Voor meer informatie over deze financiering kan u terecht op de volgende websites: