Kringstores

U bent hier

KRINGSTORES  

In 2019 kregen de kringloopwinkels van de Biehal een nieuwe naam: Kringstores. We wijken dus af van het nationaal beschermd merk Kringwinkel, maar blijven volop lokaal werken aan hetzelfde concept: inzetten op duurzaam hergebruik door spullen een tweede leven te geven. We creëren hierdoor sociale tewerkstelling en dragen zorg voor het milieu.

Naast de Kringstores in Lommel, Mol, Peer en Pelt zijn er nog 2 Kringboetieks Chique in het centrum van Lommel en Mol en 1 Kringboetiek Chique Outlet in Peer, waar je tussen de betere 2de handskleding en –accessoires kan snuisteren! In Kringstock Pelt op het Nolimpark kan je dan weer zeer goedkope huisraad, textiel, meubels enz.. op de kop tikken.

Werken aan een duurzame wereld.

Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.

Werken aan tewerkstelling

Niet alleen de spullen van onze stores hebben een verhaal, ook onze mensen. De winkelomzetten investeren we rechtstreeks in jobcreatie: mensen met weinig of geen kansen op de gewone arbeidsmarkt een passende job geven. Zo bouwen ze opnieuw aan hun toekomst!

Werken aan hergebruik

Met het concept van Kringstores redden we een heleboel spullen van de afvalberg: de spullen die we ontvangen of gratis gaan ophalen, sorteren of repareren we eerst in ons centraal magazijn. Nadien verkopen we ze in onze winkels. We geven hiermee niet enkel veel spullen een tweede leven, maar het brengt ook heel wat nieuwe jobs op! 

Origineel en betaalbaar shoppen

Tweedehands shoppen is hip! Ook bij de jongeren. In de shops vind je elke dag andere spullen, met een verhaal, een vintagelook of nét dat tikkeltje anders! En vriendelijk voor je portemonnee. 

Coördinator kringstores: Jochim Schrooten
Contact: jochim.schrooten@debiehal.be | T 011 79 03 90 | M 0476 98 50 90

Actiekalender 2024 A5.png

TEXTIELINZAMELING

De kringloopwinkels van Limburg (de Biehal, De Kringwinkel Maasland, Okazi en Reset) slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Op deze manier creëren we nóg meer hergebruik van spullen en nóg meer tewerkstelling van kwetsbare profielen op de arbeidsmarkt. Help jij mee? Doneer jouw kledij, schoenen en huishoudtextiel in één van onze inzamelpunten: 

Kledingsactie_FB_Insta_Broek_0.jpg

An Plessers

Voor sommige evenementen proberen we onze ruimte extra gezellig in te kleden. We zijn blij dat we dan in de Kringwinkel terecht kunnen om meubels en decoratie te huren! Zo kreeg ons jaarlijks vrijwilligersfeest een retro touch met enkele toffe staanlampen, fleurige zithoekjes en catchy schilderijen. De spullen werden op tijd geleverd en achteraf terug opgehaald, een (h)eerlijke service voor een democratische prijs!

An Plessers
deskundige bibliotheek, cultuur & vrije tijd gemeente Hechtel-Eksel