De Biehal investeert in automatische sorteerlijn dankzij investeringssubsidies van de Vlaamse regering.

U bent hier

Dankzij een investeringssubsidie van Minister Homans, departement Werk en Sociale economie, investeert vzw de Biehal in de automatisering van hun sorteringsproces van ingezamelde goederen en dan voornamelijk textiel. De Biehal zet op die manier verder in op de professionalisering van haar Kringwinkel activiteiten. Met 6 kringwinkels, zowel basiswinkels als kringboetieks bestrijken wij een groot deel van Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen. De geautomatiseerde lijn zal in het centraal magazijn in Peer geplaatst worden, om zo de efficiëntie en toename van het hergebruik te stimuleren.

De investering draagt ook rechtstreeks bij tot meer ‘werkbaar werk’. Het heeft een positieve invloed op het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van de doelgroepmedewerkers.
We zetten hierdoor verder in op job differentiatie, het aansterken van de competenties en bevorderen hiermee hun doorstroomkansen. Want doorstroom van de medewerkers naar het reguliere arbeidscircuit blijft voor de Biehal nog steeds het hoogste doel.